جهت دریافت مشاوره تلفنی رایگان  و اطلاع از هزینه تعمیرات تماس بگیرید:   021-88894775   درخواست آنلاین تعمیرات

همراه ایرانیان نمایندگی تعمیرات موبایل سامسونگ اپل هواوی شیائومی تعمیرات ساعت هوشمند و اسمارت واچ، تعمیر اپل واچ، تعمیر ایرپاد، هندزفری، پاوربانک، سرفیس، بادز، لپتاپ و مک بوک

سرفصل های آموزشی دوره مخابرات :

  • آشنایی با اصلاحات مخابراتی
  • مدلاسیون ودلیل استفاده از آن
  • تعریف مدلاسیون
  • رویکرد سلولی
  • حرکت از یک سلول به داخل سلول بعدی
  • AMPS
  • تلفن های سلولی دیجیتال
  • مقدمه ایی بر GSM - (Global System for Mobile communication)
  • معماری شبکه GSM

 

gsm

 

GSM

GSM: Global System For Mobile

یک تکنولوژی که محدوده فرکانسی در اختیار موبایل می گذارد . در اوایل دهه 80 سیستم های آنالوگ تلفن های سلولی رشد بسیار وسیعی در اروپا داشت و کشورهای اسکاندیناوی و فرانسه و بریتانیا و آلمان این سیستم را تجربه می کردند . هر کشوری سیستم خودش را توسعه و گسترش می داد  که با سیستم تمام گروه ها ی دیگر چه از نظر لوازم و چه ازنظر عملیات اجرایی کاملا متفاوت بود . این روند موقعیتی نامناسب به وجود می آورد ، به دلیل آن که تلفن همراه فقط محدود به استفاده در داخل مرزهای هر کشورمی شد که کاملا مشکل ساز بود . اروپایی ها خیلی  زود متوجه این مشکل شدند و در کنفرانس پست و ارتباطات ، یک گروه مطالعاتی به نام گروه موبایل (Mobile Group) تشکیل دادند که هدف از آن مطالعه و توسعه یک سیستم گسترده اروپایی جهت موبایل بود . در سال 1989 مسئولیت GSM به انستیتوی استانداردهای ارتباطی اروپا (ETBI) داده شد . تا سال 1993 شبکه GSM در 22 کشور وجود داشت ، به علاوه 25 کشور دیگر قبلا GSM  را انتخاب و پذیرفته بودند . این فقط یک استاندارد اروپایی نبود و در بسیاری از کشورهای خاور دور و خاور میانه GSM پذیرفته شده بود و تا سال 1996 حدود 1/3 میلیون کاربر در سراسر جهان از آن استفاده می کردند و تا کنون این تعداد چند برابر شده است و روز به روز گسترش آن بیشتر می شود . در حقیقت GSM فناوری جدیدی است تا بتوانیم منطقه ای را پوشش بدهیم . ( رادیو )

GSM در 3 عنوان دسته بندی کلی قرار می گیرد که :

  • 900 GSM

این GSM شامل فرکانس 900 مگا هرتز بین گوشی و BTS است ، در این سیستم سرعت انتقال اطلاعات کم است و کاربرد این GSM فقط در انتقال صدا و یا سرویس های ساده می باشد و اصطلاحاً به آن GSM گفته می شود .

  • 1800 GSM

این GSM روی فرکانس 1800 مگاهرتز است و سرعت بالاتری نسبت به نوع قبل دارد و می توان توسط آن در یک ثانیه اطلاعات بیشتری را از شبکه موبایل و یا بالعکس داد . به این سیستم DCS نیز گفته می شود .

  • 1900 GSM

این GSM روی فرکانس 1900 مگاهرتز کار می کند و از آن بیشتر در امریکا استفاده می شود . البته در هر 3 نوع GSM های فوق مشترک نمی تواند از سرویس های خاصی از قبیل اینترنت یا انتقال تصاویر با کیفیت مطلوب استفاده کند ، چون فرکانس به اندازه کافی بالا نیست تا بتوان اطلاعات حجیم را منتقل کرد . برای داشتن این گونه امکانات بایستی فرکانس GSM بالاتر از 2500 مگاهرتز باشد که در حال حاضر این امر انجام شده و در بعضی کشورها در حال آزمایش است . به 1900 GSM  اصطلاحاً PCN  و در بعضی موارد PCS گفته می شود .

BTS

تجهیزاتی که در  شبکه تلفن همراه که وظیفه برقراری ارتباط رادیویی از تلفن به شبکه را به عهده دارند . در حقیقت BTS ها فرستنده ها و  گیرنده های کوچکی هستند که در نقاط مختلف شهر نصب می شوند و به کمک آن مشترک آنتن دهی می شود .

فرستنده گیرنده های BTS

معمولاً هر BTS سه سکتور دارد و هر سکتور می تواند تا 4 فرستنده و گیرنده مجزا داشته باشد . به هر واحد فرستنده و گیرنده یک TRX می گویند.

FDMA

از آنجایی که BTS ها دارای چند TRX مجزا هستند و از طرفی ممکن است BTS ها در محدوده آنتن دهی یکدیگر نیز قرار گیرند ، ممکن است بین TRX ها تداخل امواج بوجود آید . جهت جلوگیری از تداخل ، هر TRX را روی یک فرکانس تنظیم می کنند ، به نحوی که هیچگاه دو TRX از یک BTS یا دو TRX از دو BTS همسایه با یکدیگر هم فرکانس نمی شوند . از طرفی  در قسمت رادیویی  باید فرکانس TX و RX از یک فرستنده – گیرنده BTS با هم یکی نباشند . به همین دلیل نیاز است که تعداد زیادی فرکانس در اختیار داشته باشیم . این تقسیم فرکانس را FDMA می گویند . بدین صورت که در باند GSM دو دسته فرکانس ایجاد می شود ، یک دسته برای فرکانس های ارسال BTS به موبایل به نام Down Link  و یک دسته فرکانسهای دریافت BTS از موبایل به نام Up Link در مرحله بعد ، برای داشتن تعداد زیادی فرکانس کافی است هر کدام از این دو محدوده (Down & Up) را با دقت KHZ 200 تقسیم کنیم تا در مجموع بتوان فرکانسهای لازم را بدست آورد .

قابل توجه تعمیرکاران :  اگر یک گوشی نتواند با تغییر محل  و قرار گرفتن در محدوده یک BTS با یکی از TRX های آن ارتباط برقرار کند ، از شبکه خارج خواهد شد .

TMD: Time Division Multiplex

هر BTS می تواند TRX 12 داشته باشد و این به معنی این است که می توانیم 12 موبایل را همزمان با یک BTS آنتن دهی کنیم تا با شبکه ارتباط پیدا کنند ، ولی در عمل این تعداد موبایل برای یک BTS اندک است و باید بتوان تعداد گوشی هایی را که با یک BTS می توانند همزمان فعال شوند زیاد کرد ، در غیر اینصورت در مناطق شلوغ که نیاز به سرویس دهی بیشتر دارد شبکه مشغول خواهد بود و پیغام  شبکه Busy برای مخاطبان پخش می کند . برای رفع مشکل از روش TDM استفاده می کنند ، در این روش هر فرکانس به 8 یا 16 کانال تبدیل می شود و به هر کانال یک کد اختصاص می دهند . به کمک این روش می توانیم با یک TRX از یک BTS روی یک فرکانس جندین موبایل را که همه روی همان فرکانس هستند آنتن بدهیم ، بدون آن که بین موبایل ها اختلال بوجود آید در TRX 16 کانال ، 14 کانال برای ترافیک و 2 کانال برای سیگنالینگ در نظر گرفته می شود.

بخشی از کاربردهای کانال سیگنالینگ :

1- FC Channel

جهت تصحیح فرکانس است که با تغییر موقعیت یک مشترک و قرار گرفتن در محدوده یک BTS دیگر توسط کانال سیگنالسنگ انجام می شود و در این گزینه فرکانس جدید به موبایل داده می شود .

2- S Channel

برای تنظیم کانال ترافیکی است . بعد از این که مشترک در BTS جدید قرار گرفت و فرکانس به آن داده شد ، بایستی کانال نیز روی آن فرکانس به مشترک داده شود . این عمل توسط این گزینه و روی کانال سیگنالینگ انجام شود .

3- P Channel

ارسال سیگنال زنگ برای مشترک قبل از اینکه کانال برای صحبت کردن به وی داده شود از طریق این گزینه است .

کاربرد کانال ترافیک :

از کانال ترافیک BTS برای یک ارتباط صوتی که مهمترین سرویس شبکه است استفاده می کنیم .

3.9/5 (21 رای)
ارسال نظر
verification
مشاوره رایگان واتسآپکانال تلگرام همراه ایرانیانبا ما تماس بگیرید